top of page

Stop selvdiagnosticeringsliderligheden!

Opdateret: 6. feb. 2023

Det er en bragende god idé. Her taler jeg om solsikkesnoren.

Et symbol på et usynligt handicap, en snor du bærer om halsen på de tidspunkter og de dage hvor det er vigtigt for dig at få den ekstra plads eller forståelse du har brug for.

For dem der vitterligt har en udfordring, er det hamrende smart og fedt. MEN! - og nu ved du at der kommer et surt opstød 🤮


Er der nogen der gider stoppe de diagnoseliderlige mødre og fædre der drøner på apoteket for at få en snor til Alberte på 3 et halvt fordi hun altså har det stramt med at stå i kø i Tivoli? - Det har ALLE børn det stramt med! Og Alberte skal hverken foran i køen eller have en større is, fordi curlingforældrene ikke har lært hende at nogle gange skal man vente.


Her på redaktionen kender vi flere der med rette har fået en snor, og som bruger den når de har behov for det. Og ærligt? de hverken springer over i køen eller søger særbehandling på den der "mig først" måde med mindre det er bidende nødvendigt.

At du og jeg får LYST til at hjælpe og give en forlomme er noget andet, men når 10 børn under 5 år bliver sprunget over for 3. gang fordi Hr. og Fru. apati ikke lige orker dramaet hos et barn der går i flitsbue over ventetiden - der stopper festen!


De fleste har en eller anden quirk. Enten at vi ikke må træde på det sorte i et fodgængerfelt eller måske skal du nå at hoppe ind på tæppet inden lokumsbrættet klappen ned når du har været ude for at tisse om natten, men det betyder ikke at du har en antal bogstaver du skal konvertere til en snor. Det er pinligt at opleve mennesker gøre sig umage for at finde identitet i noget andre mennesker kæmper med.

Stop selvdiagnosticeringen, og lad dem der skal bruge snoren have den i fred.7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page